10 trăsături ale unui contabil PROFESIONIST

    O afacere la început de cale presupune decizii riscante, curaj, răbdare și profesionalism. Dacă te-ai hotărât să pornești o afacere trebuie să fii cu ochii în patru pentru obține profit, pentru că acesta este scopul final. Pentru a avea profit și pentru a funcționa în legalitate, o afacere trebuie să beneficieze de servicii de contabilitate de calitate și să ducă evidența corectitudinii tuturor actelor, să fie la curent cu toate noutățile și schimbările legislative.

    Când antreprenorul nu poate ține în frâu aceste aspecte, este esențial să apeleze la un contabil. Să găsești un contabil bun este foarte greu, de cele mai multe ori căutarea lui pe Google nu prezintă încredere. Dar când decizi să apelezi la o firmă de contabilitate, este foarte important să știi ce cauți.


    Iată 10 din calitățile contabilului de care ai nevoie:

1. Experimentat și recomandat. Experiența căpătată în timp face diferența dintre un simplu contabil și unul de încredere. Dar totodată un contabil experimentat nu se afirmă doar printr-un portofoliu bogat ci și prin recomandările oamenilor cu care a colaborat, factor ce sporește credibilitatea.


2. Mereu informat și flexibil. Un contabil de încredere trebuie să se informeze regulat în privința schimbărilor legislative care se produc. Acesta este conștient că în momentul în care studiile sunt finalizate, nu se termină și învățatul. Un contabil trebuie să fie  flexibil, adică să aibă capacitatea de a se adapta oricărui program de lucru.


3. Are capacitatea de a comunica ușor. Pentru a crește gradul de încredere al clienților, un bun contabil menține  relații bune cu aceștia și să le preîntâmpine orice nevoie. Un contabil care este capabil să formuleze ideile lui pe înțelesul oricărui client este mereu în căutare. O comunicare eficientă va spori încrederea clienților.


4. Gestionează corect timpul. Contabilii joacă un rol foarte important în procesul de luare a deciziilor  pentru profitabilitatea unei afaceri. În afară de managementul financiar, aceștia se confruntă cu multe alte sarcini minuțioase. Având un timp bine gestionat, contabilii reușesc să analizeze la rece orice situație pentru a lua cele mai bune decizii.


5. Obiective. Un contabil bun deține cunoștințe aprofundate astfel încât reușește să gestioneze corect situația financiară a fiecărui client. Un contabil oferă încredere atunci când activitatea este pe principiul corectitudinii și nu lasă subiectivismul să îi afecteze lucrul.


6. Concentrat pe clienți. Un contabil bun este expert nu doar in cifre, el înțelege industria, sectorul și clientul amănunțit. Înțelegând cerințele unei afaceri va putea oferi cele mai bune sfaturi pentru a fideliza clienții, iar recomandările pozitive nu se vor lăsa mult așteptate.


7. Etică puternică. În afară de etica muncii, un puternic sentiment de integritate este o trăsătură primordială care sporește încrederea în munca unui contabil. Un bun specialist  va asigura păstrarea informațiilor confidențiale iar numerele cu care lucrează trebuie să fie corecte și exacte.


8. Creativitate extremă. Un bun specialist trebuie să vină și cu idei mai ales într-o lume în continuă schimbare. De asemenea trebuie să aibă strategii pentru depășirea obstacolelor și desigur să se ocupe cu dificultăți financiare. Un contabil învață în continuu, pentru a ține pasul cu dezvoltarea în domeniul lor.


9. Atent la detalii. Un contabil specialist are capacitatea de a lua cele mai rapide decizii, dar cu o mare atenție asupra detaliilor. 


10. Harnic. Această calitate este crucială în activitatea unui contabil.  Ar trebui să fie o a doua natură pentru ei și nu ceva ce trebuie să li se amintească în mod constant. Fiind nevoit să treacă de la un raport financiar la altul, contabilul trebuie să știe “să mânuiască” cu grijă proiectul fiecărui client în parte.


Dacă ești în căutarea unor servicii de contabilitate de calitate,  apelează cu încredere la echipa Virtual Office. Abia așteptăm să facem cunoștință!

Distribuie:
Solicită oferta